Ter herinnering aan:

Anneke van Alfen

Anneke van Alfen

Op 1 juni 2022 is Anneke van Alfen helaas overleden.

Wie Anneke een warm hart toedraagt en haar familie wil condoleren kan onderstaand een bericht aan hen achterlaten. Ook vragen wij u om een mooie herinnering aan Anneke met hen te delen. Van al deze berichten wordt op een later tijdstip een herinneringsboek gemaakt.

69 Condoleances
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Lieve Kees en Joerie. Gecondoleerd met jullie verlies , wat een lieve vrouw en een heel goed en vooral zuiver mens, heel bijzonder !Ik ben een oud collega van Anneke en we hadden gelijk een hele goeie klik. Op Koningsdag heb ik nog heel lang met haar gesproken en dat was heel leuk! Ik ben daar heel gelukkig mee want dat neem ik ook mee in mijn hele positieve gedachte aan haar! Heel veel sterkte want wat zullen jullie haar missen!! Heel veel liefs van Ron van Nimwegen.

Lieve Familie van Anneke.
22 jaar geleden kwam ik op de Heygraeff werken. altijd leuk als je late dienst had gehad en Anneke zat in de wacht.
Wat hebben wij leuke gesprekken gehad samen. onder het genot van een bakkie koffie en een sigaret.
12 jaar geleden ben ik naar Dennendal gegaan. Ik kreeg van jouw een afscheid cadeau en een kaartje met hele lieve woorden.
Ik heb je daarna niet meer zo vaak gezien. of gesproken. Maar je zit in mijn hart Anneke. Want wat was jij een mooi mens.
Voor de Familie heel veel kracht om met dit grote verlies door te gaan.

Beste familie, Van harte wil ik jullie condoleren om het zo plotselinge verlies van jullie Anneke. Heel veel sterkte toegewenst om dit grote gemis te dragen!

Lieve, beste Kees, Joeri,Femke en alle andere naasten,
Wat een enorme schrik, en wat een enorm verdriet.
Als het voor mij al zo is op afstand en vooral “van vroeger”, hoe intens verdrietig is het dan voor jullie.
Ik wens jullie alle licht, kracht en steun aan elkaar toe….

Vanaf 1978 leerde ik Anneke kennen. Na mijn vertrek hielden we contact en zochten we elkaar op, met Marieke of Janet. Ik herinner me Anneke precies zoals in de kaart en tijdens de uitvaart werd weergegeven: hartelijk, onvermoeibaar, met volle inzet voor iedereen. Er werd ook genoemd, hoe gul ze was. Dat heb ik ook ondervonden: in 2008 gingen we samen een dagje op stap in Amersfoort. Bijpraten op een terras op de Varkensmarkt, en snuffelen in winkels. Bij de koffie vertelde ze dat ze met Kees discussie had over mijn roots, Amersfoort misschien? En later bleek, dat ze heel ongemerkt een leuk boekje met wandelingen door Amersfoort in mijn tas had gestopt. Ja, Anneke ten voeten uit!
Met lieve groeten van Pien vd Br.

Lieve Joeri en familie,
Ik denk met heel mijn hart aan jullie.
Heel veel liefs, sterkte en kracht,
Maaike van Mulock 2000

Lieve familie,
Eigenlijk hebben we geen woorden voor wat er is gebeurd. Zo plotseling uit het leven, en dan nu dat gemis. Hoewel ze nooit echt op de voorgrond stond, was ze er altijd voor iedereen die dat nodig had.
Elke verjaardag weer de vraag wat we zouden willen hebben, en we dan standaard zeiden, dat we daar niet aan ging sleutelen, want wat wist ze ons toch altijd te verassen en verwennen met haar zelf samengestelde pakketjes.
Zorgen zat in haar bloed, maar wat zal ze trots zijn om te zien dat “haar” mannen goed voor zichzelf zouden zorgen……

Wij herinneren on Anneke als iemand die altijd klaar stond voor iedereen. Ze sprong in de bres voor de zwakkere in de de samenleving en had een groot rechtvaardigheidsgevoel. Vooral als anderen benadeeld werden kwam ze voor hen op. AWaneer haar iets gevraagd werd zeize nooit nee, niet was teveel. Ze heeft, zo memoreert ons ex-bestuurslid Rob Krober, haar hele werkzame leven gewerkt op de Heygraeff waar ze een graag geziene gast was. Voor iedereen had ze een lief of goed woordje. Ze zal op de Heygraeff niet snel vergeten worden maar wel gemist door zowel bewoners als medewerkers. Alle nabestaanden wensen wij veel sterkte toe waarbij zij mag voortleven in goede herinneringen.

wat een schok om te lezen dat zij is overleden,ik (en ook mijn vrouw adriana pouw) kenden anneke van de tijd dat ik begon op de heygraeff (1980) de muppets in paviljoen gentiaan,en dan de nachtdienst draaide,vaak zeven achter elkaar,wat een mooie tijden waren dat met haar,altijd vol plezier en zoals al door velen is genoemd met veel liefde voor de clienten
ook Kees ken ik van de technische dienst,ik wens hem veel sterkte met dit grote verlies

Lieve Anneke
Ik leerde je kennen als mijn achterbuurvrouw ,waar de deur altijd open stond voor een praatje en een bakkie.
Heel veel sterkte met dit grote verlies.

Lieve Anneke.

Een mooie nachtvlinder die gevlogen is naar haar laatste bestemming. Je was voor mij het bekende gezicht van de nachtdienst. Een mooi oprecht persoon. Het allerbeste had je over voor alle cliënten. Het vak voerde je ook met alle liefde uit.

Ik wens iedereen familie, vrienden, maar ook collega’s veel sterkte toe met het verlies.

Lieve Joeri en Kees

Gecondoleerd en heel veel sterkte met het verlies van jullie moeder en vrouw. Wij wensen jullie veel sterkte en kracht toe!

— Godard, Janneke, Frans, Monique, Renée, Sietske en Bo

beste familie,
wij wensen jullie de komende tijd heel veel kracht en troost toe om dit wel heel onverwachte overlijden van jullie vrouw en(schoon)moeder te verwerken.

Beste familie. Ik heb jaren geleden met Anneke mogen werken op de Heygraeff. Ik denk nog weleens terug aan deze tijd. Ze had het hart op de goede plek. Een groot hart voor de zorg. Ik ben Anneke helaas uit het oog verloren en nu zie ik dit bericht. Te jong . Voor de komende tijd heel veel sterkte.

Lieve familie, heel veel sterkte toegewenst met dit onverwachte verlies. Ik heb regelmatig met Anneke mogen (samen)werken binnen de Heygraeff tot en met 2020. Ze was een warme, humoristische en liefdevolle vrouw. Ze zal door mij, en vele met mij, herinnert worden.

Lieve familie gecondoleerd met dit grote verlies.
Anneke was voor mij de Heygraeff, en ik denk met veel plezier aan mijn periode op de Heygraeff en dus Anneke terug.
Helaas een mooi mens is heen gegaan. ik wens jullie heel veel sterkte toe.

Kees en Joeri, Edwin en Sandra, wat een verdrietig bericht. Heel veel sterkte met dit grote verlies

Lieve familie,
Gecondoleerd met dit onverwachtse verlies. Anneke is de Heygraeff. Ze heeft mij groot gebracht op de Heygraeff en velen naar mij. Altijd positief, geduldig met passie en bevlogenheid. Ik wens jullie heel veel sterkte toe.

Kees,Joeri en familie,gecondoleerd met dit grote verlies.Ik wens jullie allen heel veel sterkte toe voor de komende tijd.

Kees, Joeri, Edwin en Sandra,
Wij wensen jullie veel sterkte komende tijd.
Anneke was een tante die in ‘de buurt’ was toen wij klein waren. Een tante die ‘getrouwd’ was met de Heygraeff, de Heygraeff mee naar huis nam en ons mee naar de Heygreaff.
Erik en Lia

Kees, Joeri en Femke, Edwin, Tanja, Lev en Dex, Sandra en Yelena heel veel sterkte et dit onverwachtse verlies.

Lieve Anneke,

Wat mooi dat jou heb mogen leren kennen. Een vrouw met een warm hart. Dat komt nog meer naar boven nu ik alle bijzondere hartverwarmende verhalen van de collega’s van de nachtdienst heygraeff mag horen. Een bijzonder mens. Een mens met een oprecht, zeer oprecht hart voor de andere persoon. Reinaerde, de cliënten en al jou collega’s gaan je na 52 jaar dienst heel erg missen.. je betrouwbaarheid, volharding en liefdevolle zorg is zo ontzettend bijzonder, dit leeft zeker verder.

Met jou persoonlijke liefde en oprechte aandacht zag de wereld er een stuk mooier uit Anneke. We gaan je missen.

Lieve Kees, Joeri, familie, vrienden, collega’s en bekenden heel veel sterkte met het moeten missen van lieve Anneke.

Richard Bolderman.

Gecondoleerd en heel veel sterkte voor nu en de komende tijd

Hartelijke groeten Gijs de Greef

Lieve Anneke,
Onze nachtvlinder vloog van ons vandaan. Jouw werkplek in de Nachtdienst vd Heygraeff waar jij zo graag was. De plaats waar je zoveel liefde bracht. Aan cliënten, maar zeker ook aan ons jouw collega’s. Onze moeder overste zoals we jou gekscherend noemde.
Vele nachten ongeveer 30 jaar lang hebben we samen doorgebracht. In fijne maar ook verdrietige tijden. Vele gesprekken hebben we gehad. Onze gezamenlijke afkomst uit de Betuwe deelden wij met veel liefde. Daar werd ook jouw pensioensfeest gehouden. Wat vond je dat geweldig. In de tuc- tuc door de Betuwe. Langs je ouderlijk huis. Fantastisch. Mooie herinneringen blijven, maar om jou te moeten missen doet pijn. Het ga je goed Anneke. Rust zacht. Heel veel liefs voor Kees, Joeri, Sandra en Edwin en de kleinkinderen. Sterkte allemaal toegewenst. Ze zal zeer gemist worden.

Familie, gecondoleerd met het verlies van Anneke. Ik ken Anneke als een lieve vrouw met passie voor haar werk. Ze zal erg gemist worden. Sterkte allemaal!

Lieve Anneke!
Voor mij was je dat mooie mens met “een hart van goud en een ziel van helder kristal” ….het ga je goed!

Kees en Joeri en familie, ik wens jullie veel kracht en sterkte!….en ik hoop dat het jullie ook goed zal gaan!

lieve allemaal,gecondoleerd met Anneke ,zo plotseling, wij wensen jullie heel veel sterkte de komende tijd.hartelijk groet Jan en José van den Hengel

Familie heel veel sterkte met het verlies van deze super lieve vrouw!
Op haar werk was zij nuchter, eerlijk, relax, no nonsense, geen geroddel gewoon zoals het is met liefde!
Jullie hebben een hoop te verduren gehad de afgelopen jaren!
Ik wens jullie heel veel kracht, voorspoed en geluk toe!
Hug dagmar, Dieke, feline en leonard bijl.

Lieve allemaal, wij wensen jullie heel veel sterkte toe. Wat zal ze gemist worden, jullie lieve vrouw, mamma en oma
Roelof, Barbara, Sascha Vreekamp

Allen,

Gecondoleerd met het plotselinge verlies van jullie vrouw, moeder, schoonmoeder en oma. Wij kunnen dit verlies nog steeds niet bevatten. Enorm veel sterkte gewenst voor de komende tijd.

Veel liefs,

Anneke een begrip op de Heygreaff een vrouw met het hart op de juiste plek. Altijd betrokken bij de cliënten of lekker ouderwets bewoners. Anneke je gaat vreselijk gemist worden. Veel sterkte allemaal

Anneke, Oma van onze kleindochter Yelena, we zagen je/jullie niet vaak,,, maar op een verjaardag, als jullie er ook waren, hadden we altijd wel een babbeltje. We zijn heel erg geschrokken dat je zo uit het leven gerukt bent, bij deze onze laatste groet. #Rust Zacht Anneke.

Wij wensen Kees, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte toe met dit grote verlies.

Altijd een praatje en een lach als ik je tegenkwam!
Altijd zo liefdevol naar alle mensen van reinaerde!
Wat zal jij gemist worden.
Sterkte voor familie en vrienden

Wat een verdriet. En lieve vrouw is niet meer. Anneke je zal gemist worden.
heel veel sterkte voor de familie en vrienden.

Lieve Anneke, fijne collega.
Het is voor mij nog steeds onvoorstelbaar dat je er niet meer bent.
Slechts fijne herinneringen resten nog. Als ik aan jou denk dan zie ik een zorgzame vrouw die dichtbij cliënten stond, die het voor collega’s plezierig maakte om s’nachts te werken. Kortom een mensen mens. Iemand die je graag om je heen had. Af en toe kon je ook wel eens humeurig zijn, maar een humorvolle opmerking of een knuffel toverde snel weer een glimlach op je gezicht.Lieve Anneke je hebt het de laatste jaren niet altijd even gemakkelijk gehad in je privé leven. Er waren zorgen over de gezondheid van je man en je zoon, maar met je zorgzame houding wist je daar bewonderingswaardig mee om te gaan. Lieve Anneke ik heb vele mooie herinneringen aan je. Ik koester ze.. diep in mijn hart. Ik ben een fijne collega kwijt en dat stemt mij droevig. Ik wil Kees, de kinderen en kleinkinderen, heel veel sterkte toewensen in de komende tijd. Ik hoop dat de mooie herinneringen aan haar jullie zullen helpen om het verdriet van het grote gemis een beetje draagbaar te maken

Laatst bewerkt op 24 dagen geleden door Jeannet Vegter

He Anneke, Wat is er nu dan toch gebeurd, ik kan er geen goede woorden voor vinden. Ik hoop dat je het allemaal mee kan lezen, daar krijg je wel een goed gevoel van. En nu op zoek naar de Heijgraeffbewoners, kunnen jullie oude vriendschappen weer oppakken.

Kees en Joeri heel veel sterkte. Groeten van Herma.

Gecondoleerd met dit onverwachte en grote verlies! Wij wensen jullie allemaal heel veel sterkte toe.

Groetjes,
Gert-Jan, Chantal
Noah en Ezra

Gecondoleerd met dit onverwachte grote verlies
Als anneke werkte kwam ze altijd even op de groep langs om over te dragen
We zullen je missen

Lieve Kees, kinderen en kleinkinderen. Wat een schok dat jullie dierbare Anneke is overleden. Ik kende Anneke ( maar ook Kees) van de Heygraeff. Anneke was altijd heel erg vriendelijk. Eind vorig jaar was ik bij iemand op bezoek in het Zonnehuis en toen zag ik opeens Anneke. Hebben we samen een poosje staan praten. Jij zat toen bij de tafel Kees. Ik wens jullie heel veel kracht en sterkte toe. Lieve groet en sterkte gewenst. Riek van Prattenburb.

Wat een schok dat Anneke zo plotseling is overleden. En dat na zo’n bewogen tijd. Het is nog onwerkelijk.

Afgelopen woensdagmiddag, toen ik een la aan het opruimen was, had ik een mooie kaart van Anneke (met bloemen en vlinders) in mijn handen.
Toen wist ik nog van niets.

Mijn tante was altijd attent met cadeaus, kaartjes en berichten. Toen ik een keer in de krant stond stuurde ze me vol trots een foto van het artikel. Zo herinner ik me haar: lief, zorgzaam en betrokken.

Ik wens Kees, Joeri, Femke, Edwin, Tanja, Lev, Dex, Sandra en Yelena veel sterkte met dit grote verlies.

Jolanda en Jasper

Lieve Anneke wat een schrik en verbijstering na het vinden van de kaart in de brievenbus.

al zo’n 20 jaar kende ik je…. En ik ken je niet anders als een lieve zorgzame hardwerkende vrouw.
vele gesprekken heb ik met je gevoerd verdrietige maar ook gezellige altijd het positieve inzien. Wat was jij een prachtig mens.
wekelijks kwam ik je nog tegen en altijd even een stop voor een praatje. Even bijkletsen en weer door…. Maar zo bleven we wel op de hoogte van elkaars wel en wee. Ik wens Joeri en Kees en alle die Anneke liefhebben heel veel kracht toe. Ze zal enorm gemist gaan worden.

liefs Carola Michel (Sharon,Naomi en Kayleigh) van Santen

Lieve zorgzame Anneke,

Jou liefde voor alle cliënten van de heijgraeff heeft gemaakt dat ik in de nachtdienst ben komen werken. Met jou zat ik aan tafel te praten over een andere werkplek en jij was en bent altijd enthousiast geweest over het nachtleven. Ik heb zo veel van jou geleerd en heb altijd fijn met je gewerkt.
Af en toe mopperen, dan krijg je gewoon een dikke kus op je wang….

Jou liefde en betrokkenheid voor iedereen op het terrein maar ook daarnaast is enorm. Altijd belangstelling voor de ander, maar zo bescheiden voor jezelf.
Lieve Anneke in gedachte nooit vergeten . Ik zal je missen en je zal gemist worden

Kees, Joeri en Femke,
Edwin en Tanja,
Sandra en kleinkinderen heel veel sterkte de komende tijd en de tijd die nu komen gaat.

Lieve Kees en Joeri, Gecondoleerd met dit onverwachte grote verlies van ‘onze’ Anneke.
Anneke met haar groot hart, attent, zorg voor iedereen. Na een moeilijke tijd voor mij was ze er voor me, altijd belangstellend, een kaartje of een belletje. Zo fijn. Later hebben we toen met de ziekte van Joeri en Kees veel contact gehad.
Als ooit nieuweling bij de nachtdienst nam ze me bij de hand en liet je niet los totdat het goed ging, dit deed ze bij iedereen. Ik heb vele herinneringen aan haar, maar haar grootste kwaliteit was haar zorg voor haar cliënten. Wat hebben we veel mooie gesprekken gehad in de intimiteit van de nacht.
Dit kon over van alles gaan maar ook veel de slappe lach gehad.
22 jaar heb ik het voorrecht gehad je te kennen, veel van je geleerd qua werkzaamheden maar ook je zorg en toewijding voor je gezin en iedereen die je kende.
Dag lieve Anneke, mooi mens met je groot hart. Ik ga je missen, ik had je zo graag nog vele mooie jaren toegewenst.
Sterkte Kees en Joeri.

Anneke,
Ik ben in 1986 bij de Heijgraeff begonnen als oproepmedewerker en uitzendkracht.
Het duurde niet lang of ik draaide mijn eerste nachtjes op Gentiaan met jou.
Geen gedoe, lekker werken en de momenten van rust. We hadden over veel  dingen best wel
goede gesprekken….. Dingen die ons raakten over de zorg en wat belangrijk was, over ons zelf en
wat ons bewoog… De moeilijke en goede momenten… De nacht leende zich daar best voor. En
vaak schoenen poetsend op de groep De Mezen. Mooie momenten, Anneke.
En overdag: de alom bekende Heijgraeff feesten, waarbij iedereen zich met elkaar verbonden voelde.
Je was erbij en ik zag hoe de Heijgravers je telkens weer in hun hart sloten. Iedereen kent je.
En de Heygraeff verandert enorm in de jaren. En jij ging hierin mee. Hoe sterk ben je dan!
Anneke, we houden van je en op ieders eigen wijze houden we je vast in onze gedachten.
Goede reis Anneke en dankjewel voor jouw leven…
Marijn.

Kees, Joeri  Femke en familie,
Veel sterkte in deze moeilijke tijd.
Vera en Marijn de Vries.

Ik heb Anneke leren kennen in de tijd dat ik wel eens bij de Nachtdienst inviel. Wat een bijzonder lieve vrouw was Anneke. Altijd in voor een geintje, gezellige gesprekken en gezellige momenten samen. Ze had oprechte interesse in je en was daarom een hele bijzondere vrouw.. wat gaan we Anneke missen. Heel veel sterkte voor de familie toegewenst!

Gecondoleerd met dit plotselinge verlies.
wij wensen jullie heel veel kracht en sterkte toe , in deze vreselijke dagen , en voor de toekomst waarin het gemis groot zal zijn.
Gerard en Gera

Gecondoleerd met het overlijden van Anneke. Heel veel sterkte toegewenst om om te gaan met dit verlies. Ik heb haar regelmatig gesproken tijdens de overdrachten van de nacht naar de vroege dienst of van de late naar de nacht dienst. Ze had altijd tijd voor een grapje en had vaak ook goede adviezen als we ergens niet uitkwamen. Ik heb altijd fijn met haar samengewerkt. Daar ben ik dankbaar voor. Groetjes Miranda

Gecondoleerd met dit grote verlies we wensen jullie heel veel kracht en sterkte toe

Anneke ken ik van de Heijgraeff,
Ik kwam in 1983 werken als eerste jaars leerling op de Mezen. Ik ken Anneke als een lieve betrokken vrouw met een warm hart voor de bewoners en haar collega’s. Veel sterkte met dit verlies. Een groot gemis voor iedereen…

Anneke kwam ik voor het eerst tegen in 1994 na een optreden van Barry met haar koor Voice Box in de Flint Amersfoort. Naderhand wat gedronken bij Barry en daar kwamen Anneke en Jeanette ook. Je maakte meteen indruk met je gezellige babbel. Kort daarna trok je in bij Kees en kwam ik je daar regelmatig tegen. Zelden iemand gezien die zo zichzelf is, altijd gezellig, hartelijk, gastvrij en sociaal. Toen ik 50 werd zat er een Abraham in de stoel, bij 65 was de voortuin versierd, altijd actie Anneke (en Kees). Anneke, heel veel dank voor alles, je was een fantastisch mens en ik zal je heel erg missen. En alle sterkte aan Kees, Joeri en de anderen.

Een tijdje ingevallen in de nachtdienst op de Heyvraeff en ook Anneke ontmoet. Wat een lieve vrouw was zij. Ze vroeg altijd hoe het ging en toonde veel interesse in andere.. ook als ik haar vervolgens weer tegen kwam in de supermarkt kwam ze meteen vrolijk naar je toe voor weer een praatje.

heel veel sterkte met dit verlies!