Wanneer het jullie wens is dat de gehele uitvaart via mij verloopt, kunnen jullie mij na het overlijden van jullie dierbare uiteraard bellen. Het is echter wel belangrijk dat er voor die tijd een arts is geweest, die het overlijden vaststelt en een verklaring opstelt. Dit is nodig om het overlijden te kunnen melden bij de gemeente waarin jullie dierbare is overleden. Thuis zal de huisarts dit doen, wanneer het overlijden in het ziekenhuis of een verpleeghuis heeft plaatsgevonden zal de dienstdoende arts ter plaatse dit vast stellen. Nadat dit gebeurd is, kunnen jullie de overlijden melden bij mij.

 

Bel: 0318 – 57 44 24

 

Dit nummer is dag en nacht bereikbaar, wanneer er echter niet direct wordt opgenomen, spreek dan de voicemail in en er wordt zo snel mogelijk naar je terug gebeld. We spreken dan af wanneer jullie willen dat ik langskom. We nemen telefonisch al een paar zaken door, bijvoorbeeld of jullie betrokken willen zijn bij de laatste verzorging van de overledene. En waar jullie willen opbaren.
Thuis, in een 24-uurskamer of een rouwcentrum.
N.B.: Wij kunnen gebruik maken van nagenoeg ieder rouwcentrum in de regio. U bent vrij in uw keuze hierin.

Voordat ik bij jullie thuis kom, kunnen jullie alvast wat zaken klaarleggen/bij de hand houden:

  • Kleding waarin de overledene opgebaard mag worden
  • ID-bewijs van de overledene
  • Eventuele uitvaartpolissen
  • Laatste wensenboekje/-formulier indien dit er is.
  • Adressen voor het versturen van de rouwkaarten

Eenmaal bij jullie thuis zullen we eerst bespreken waar en wanneer de uitvaart zal plaatsvinden en samen de tekst voor een rouwkaart vaststellen, zodat deze gedrukt en verstuurd kan worden naar mensen die jullie graag bij de uitvaart willen hebben.

Laatste wensenboekje